Xiaomi Telefonlarda Pil Sağlığı Öğrenme

Her telefonun bataryası kullanıldıkça eskir. Batarya sağlığınızın zamanla azalması telefonunuz da performans sorunlarına sebep olur. Eğer xiaomi telefonunuzun şarjının erken bitmesi gibi sorunlar yaşıyorsanız xiaomi pil sağlığı öğrenme adımlarını takip ederek batarya sağlığınızı kontrol edebilirsiniz. Eğer batarya sağlığınızın çok düştüğünü tespit ederseniz, batarya değişimi yapmanızı tavsiye ederiz. Apple markasının ürettiği telefonlarda ayrıntılı bir pil sağlığı uygulaması bulunsa da Android telefonlar bu uygulamaya sahip değil. Bu yüzden xiaomi pil ömrü öğrenme işlemi için biraz teknik bilgiye ihtiyacınız var. Bu yazımızda deneyebileceğiniz 4 yöntem anlattık.

1-Test menüsünü kullanın

Pil bilgilerine bu kodla ulaşabilirsiniz

Aradığınız detaylı bir bilgi değilse xiaomi batarya sağlığı öğrenme işlemi için test menüsünü kullanabilirsiniz. Bu bölümde sadece bataryanızın iyi veya kötü durumda olduğu bilgisi yer almaktadır.

>Kişiler uygulamasını açın

> *#*#4636#*#* kodunu tuşlayın

>Bu kodu yazdıktan sonra hemen Test Ediliyor isminde bir menü açılacak

>Bu menüden pil bilgilerine dokunun

>Pil sağlığı bölümüne bakarak xiaomi batarya sağlığı bilgisine basitçe ulaşabilirsiniz. Bu bölümde İyi yazıyorsa endişelenmeniz gereken bir sorun yok demektir.

2-Gizli Menüyü Kullanın

batarya sağlığı öğrenme xiaomi
Bu kod ile çok detaylı batarya bilgilerine erişebilirsiniz

Xiaomi pil sağlığı öğrenme için teknik servislerin kullandığı gizili menüyü kullanabilirsiniz. Bu menüde ilk başta anlamsız gele çeşitli kodlar yer alır. Önce bu menüyü nasıl açabileceğinizi daha sonra ise kodların ne anlama geldiğini anlatacağız.

>Numara tuşlama bölümünü açın

> * # * # 6485 # * # * Xiaomi pil sağlığı kodunu tuşlayın

>Doğru bir şekilde tuşladıysanız çeşitli kodların olduğu bir ekran açılacaktır. Eğer bir şey açılmazsa MIUI sürümünüz bu yöntemle uyumlu değil demektir. Diğer yöntemleri deneyebilirsiniz.

MB_06: Bu batarya sağlığınızı yazıyla belirtir. Good yazıyorsa sıkıntı yok demektir.

MB_00/MF_01: Şu an bataryanızın ne kadar dolu olduğunu gösterir

MF_02: Telefonunuzu toplam kaç kere şarj ettiğinizi gösterir.

MF_05: Mevcut batarya kapasitenizi gösterir

MF_06: Telefonunuzun fabrika çıkışı batarya kapasitesini gösterir

Eğer telefonunuz MIUI 11 sistemini kullanıyorsa son 2 değer görünecektir. Diğer sistem sürümlerinde ise bu değer bulunmuyor. MF_05 değerini MF_06 değerine böldükten sonra 100 ile çarparsanız xiaomi batarya sağlığı bilgisine ulaşabilirsiniz. 2.el bir telefon alacaksanız bu değerin 80 üstü olmasına veya MF_02 değerinin 500 altında olmasına dikkat etmelisiniz. Bataryası daha az kullanılmış bir telefon alarak daha uzun vadeli kullanabilirsiniz. Xiaomi MF_05 yok sorunu yaşıyorsanız diğer yöntemleri kullanabilirsiniz.

3-Bilgisayarınızı kullanın

Bir usb kablonuz ve bilgisayarınız varsa xiaomi batarya sağlığı öğrenme işlemini pc üzerinden halledebilirsiniz. Bu işlem teknik detaylar barındırdığından ileri seviye bir işlemdir. Acemi kullanıcıların yapması tavsiye edilmez.

>Bilgisayarınıza ADB Installer ile gerekli sürücüyü kurun

>Telefonunuzdan USB hata ayıklama modunu açın

>Telefonunuzu %100 şarj edin ve bilgisayara bağlayın

>Komut istemini(cmd) açın ve ADB Shell yazın

>Sürücüler doğru kurulduysa telefonunuzun ismini ekranda göreceksiniz

> dumpsys battery yazın ve çalıştırın

>Charge counter yazısının karşısında yer alan sayı mevcut kapasiteyi göstermektedir. Bu sayıyı telefonunuzun fabrika çıkışı batarya kapasitesine bölüp 100 ile çarparsanız pil sağlığını elde ederseniz.

Xiaomi pil ömrü öğrenme işlemi pc ile bu şekilde yapılabiliyor.

4- Hata Raporunu Kullanın

Batarya sağlığınızı telefonunuzdan hata raporu oluşturarak öğrenebilirsiniz.

>Ayarlar uygulamasını açın ve Telefon Hakkında bölümüne girin

>Buradan işlemci yazısına 5 kere dokunun

>Gelen uyarıyı kabul ettikten sonra bildirim çubuğunuzda işlemin bitmesini bekleyin

>Hata raporu bildirimine tıklayın

>Bugreport adında olan rar dosyasını klasöre çıkartın

>Bu klasör içinde bulunan bugreport log isimli metin dosyasını açın

> healthd kelimesini aratın

>healthd: battery yazısından sonra gelen fc = değeri mevcut batarya kapasitesini göstermektedir. Bu değer fabrika çıkışı batarya değerine bölüm 100 ile çarparak batarya sağlığını bulabilirsiniz.

Xiaomi Batarya Kalibrasyonu

Telefonunuzun batarya doluluğu verisinin hatalı olduğunu düşünüyorsanız xiaomi batarya kalibrasyonu adımlarını takip ederek sorunu çözebilirsiniz.

>Telefonunuzu %100 şarj edin ve şarjdan çıkarmadan önce 2-3 dk bekleyin

>Telefonunuzun bataryası tamamen bitene kadar normal bir şekilde kullanın. Pil %0 olup kendi kendine kapanana kadar siz kapatmayın

>Telefon kapandıktan sonra 1-2 saat bekletin.

>Telefonunuzu %100 olana kadar şarj edin. Bunu yaparken telefonunuzu kapalı tutun veya hiç kullanmayın.

>Bu işlemleri tamamladıktan sonra batarya kalibrasyonu sorununuz çözülecektir.

Bu yazımızda xiaomi telefonlarda pil sağlığını nasıl kontrol edebileceğinizi anlattık. Umarız bir gün android sistemine kolayca batarya ömrünü öğrenebileceğimiz bir sistem uygulaması gelir. Daha fazla faydalı içerik için Android Rehber sitesini takip etmeye devam edin.

“Xiaomi Telefonlarda Pil Sağlığı Öğrenme” üzerine 3 yorum

  1. xiaomi pil sağlığı öğrenme konusunda bu derecede detaylı fikrim yoktu tek tek detaylı ve açıklayıcı, anlaşılır bir şekilde anlatılmış. Telefonumda anlatmış olduğunuz şekilde deneyimleyeceğim.

    Yanıtla

Yorum yapın